Προσοχή

Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.Aφορούν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν με προσωπική πρωτοβουλία ώστε να διευκολύνουν τους ανθρώπους που αναζητούν πληροφορίες για την Περιτοναϊκή Κάθαρση, αλλά και θέματα που συνδέονται με την ΧΝΑ, και χάνονται σε αναζητήσεις του διαδικτύου χωρίς να βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν. Για τη διάγνωση και τη θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

10 Mυστικά για την Πρόληψη Της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου

  1. Έλεγχος της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η αρτηριακή πίεση πρέπει να είναι μικρότερη από 120/80, αν υπάρχει λευκωματουρία, αλλιώς θα πρέπει να είναι μικρότερη από 130/80.

  2. Χρήση όπου είναι εφικτό αναστολέων μετατρεπτικού ενζύμου. Αυτά τα φάρμακα δεν είναι μόνο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αλλά ωφελούν, επίσης, τα νεφρά, μειώνοντας την λευκωματουρία. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη θεραπεία για την επιβράδυνση της νεφρικής βλάβης.

  3. Ελάττωση των επιπέδων της χοληστερόλη. Νεφρική βλάβη μπορεί να αυξήσει το ποσό της «κακής» χοληστερόλης που ονομάζονται LDL, και αυτό συνδέεται με μια ταχύτερη εξέλιξη σε νεφρική ανεπάρκεια. Μείωση της χοληστερόλης είναι σχεδόν βέβαιο ότι καθυστερεί την εξέλιξη της νεφρικής βλάβης.

  4. Διακοπή του κάπνισματος. Μια πολύ καλή μελέτη αποκάλυψε ότι η διακοπή του καπνίσματος επιβραδύνει την βλάβη στα νεφρά κατά 30%.

  5. Η απώλεια βάρους έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην επιβράδυνση της νεφρικής βλάβης. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι υπέρβαρος, θα μπορεί να ακολουθεί μία διατροφή μέτριας περιεκτικότητας σε λεύκωμα η οποία έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την βλάβη των νεφρών.

  6. Αποφύγετε τα αντιφλεγμονώδη.

  7. Αντιμετώπιση της οξέωσης.

  8. Λήψη βιταμίνης D. Δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι η χορήγηση της βιταμίνης D θα επιβραδύνει τη βλάβη των νεφρών, αλλά πιστεύουμε ότι θα έπρεπε. Η βιταμίνη D παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο στην οστική νόσο και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

  9. Έλεγχος των επιπέδων του φωσφόρου. Ο φωσφόρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οστική νόσο, Δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι μείωση των επιπέδων του φωσφόρου επιβραδύνει την βλάβη στους νεφρούς, αλλά είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στην πρόληψη της οστικής βλάβης. Μια δίαιτα και / ή φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συνταγογραφηθεί.

  10. Θεραπεία της αναιμίας

    http://www.athens-nephrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε εδώ ένα σχόλιο