Προσοχή

Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.Aφορούν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν με προσωπική πρωτοβουλία ώστε να διευκολύνουν τους ανθρώπους που αναζητούν πληροφορίες για την Περιτοναϊκή Κάθαρση, αλλά και θέματα που συνδέονται με την ΧΝΑ, και χάνονται σε αναζητήσεις του διαδικτύου χωρίς να βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν. Για τη διάγνωση και τη θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

Χρόνια Νεφρική Νόσος και Οξέωση




Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να ακούσει από το νεφρολόγο του είναι ότι θα πρέπει να τρώει μαγειρική σόδα! Αλλά είναι αλήθεια.

Τι έχουν να κάνουν τα οξέα με την ΧΝΝ;

Το σώμα μας παράγει κανονικά οξύ, όταν διασπούνται ορισμένες πρωτεΐνες στη διατροφή μας ή κατά τη συνήθη διαδικασία της επισκευής και του κύκλου εργασιών των ιστών του σώματος. Αν κάποιος έχει οξέωση (πάρα πολύ οξύ), τα νεφρά του δεν είναι σε θέση να απαλλαγούν από την περίσσεια οξέος με την διούρηση.

Γιατί είναι απαραίτητη θεραπεία της οξέωσης;

Η θεραπεία της οξέωσης προστατεύει τα οστά. Οστά τα οποία απελευθερώνουν ασβέστιο και φωσφόρο σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσουν την περίσσεια οξέος, που οδηγεί σε οστεοπενία (μειωμένη πυκνότητα των οστών) και οστική νόσο σχετιζόμενη με την ΧΝΝ.
Η θεραπεία της οξέωσης προστατεύει τους μυς. Οι μύες μπορεί να απολέσουν την φυσιολογική τους αρχιτεκτονική σε συνθήκες οξέωσης, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία και εξασθένηση.
Η θεραπεία της οξέωσης μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη των νεφρών.
Η θεραπεία της οξέωσης βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης επικίνδυνα υψηλών επιπέδων καλίου στο αίμα.
Η λήψη της γίνεται ανακατεύοντας την σε ένα ποτήρι με λίγο νερό. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν  επιπλοκές εκτός από μεμονωμένα επεισόδια διαρροιών.

http://www.athens-nephrology.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε εδώ ένα σχόλιο